Lilla Primtorpets Kennel

Summering av 2017Dagens händelser

Posted by primtorpet Fri, November 17, 2017 19:28:24

Nu är det slut på 2017 års tävlingar alla kategorier men vilket otroligt tävlingsår vi har haft, känns helt fantastiskt.

Blog image

Pixi, min supertjej. Vi kunde naturligtvis inte sluta tävla, hon blev nästan lite deprimerad när hon förstod att hon inte var i centrum längre så därför bestämde jag mig för att testa viltspår. Hur svårt kan det vara, tyckte Pixi!!!!
Godkänt anlagsprov och 3 st 1:a pris varav 2 med HP på raken och därmed tog hon sitt 12:e championat SE VCH. Vad gör vi nu? Något måste vi hitta på för hon vill inte sluta träna.

Blog image

Qarat, Cert i sök och Uppflyttad till elitklass Patrullhund. Nästa år blir det inga söktävlingar för hans del, jag har bestämt mig för att inte fortsätta den grenen med Qarat. Tycker han ser lite stel ut i bakdelen och undviker det tyngsta partierna och då går jag honom gärna till mötes och avslutar hans helt otroligt fina sökkarriär, han är min allra bästa sökhund. Sökslagen är helt otroligt fina, man bara står och njuter och vi har fått massor med beröm vid hans tävlingar. Han har tävlat 3 gånger i sök i år och fått 10-10 på alla tre tävlingarna. Tack Qarat för din helt fantastiska sökkarriär, kommer att tänka på dessa många gånger.

Nästa år blir det spår och patrull för honom, det gillar han också så det ska blir spännande att se vad han presterar där.

Blog image

Diznie, eftersom hon inte skulle ha några fler kullar så bestämde jag mig för att tävla med henne istället och hon lyckades över all förväntan. Hon har tävlat fyra gången i år och fått uppflyttning till elitklass Spår, högre Sök och högre Patrullhund. Den fjärde tävlingen var elitspår men den bröt vi men superglad över hennes uppflyttningar i tre grenar.

Blog image

Mynta, äntligen har vi tagit oss ut på tävlingsplanen och det har gått bättre än förväntat. Uppflyttad ur appell och lägre klass spår, nästa år är det högre spår och lägre sök som gäller.
Utställning: 2 Cert och R-Cacib, dessutom BIR och BIM. Hade hoppats på ett tredje cert men är supernöjd med dessa framgångar.

Trodde att vi skulle hinna med ett MT innan hon skulle paras och fylla 4 år men det verkar inte som det går. Om det blir valpar så föds dom någon gång i april och Mynta fyller 4 år i mitten av juli. Det hinner troligast inte gå 75 dagar efter valpningen innan hon blir för gammal så jag får nog skippa MT men vi får se vad som händer.

Blog image

Minnie, vårt lilla popcorn. Vi gjorde 2 starter i appell spår men bröt båda gångerna på spåret. Verkar som hon tycker det går för sakta, vi kanske måste prova appell sök istället för det älskar hon. Självklart ger jag inte upp för detta, vi tar nya tag nästa år. Dessutom gjorde hon ett jättefint MT, hon fick 520 av 600 möjliga poäng. Otroligt bra, så nöjd med henne. Om jag hittar en passande hane till henne så kanske det blir parning hösten 2017 annars skjuter vi på det till våren 2018.

Mycket spännande på gång nästa år.

Vi hörs igen innan jul och nyår.Tävlingarna fortsätterDagens händelser

Posted by primtorpet Sun, October 08, 2017 21:13:49

Vi har nu avverkat flera tävlingar och prov, först ut var Diznie som för allra första gången skulle få delta i ett elitspår. Det blev sämsta tänkbara början, hon gick bakspår så vi vände men hon ville inte fortsätta åt rätt håll utan drog sig ner mot vägen. Vände henne upp mot upptaget igen men hon gick ner mot vägen igen men vid tredje försöket tog hon spåret och gick jättefint i spåret. Första apporten hittade vi men sen gick och gick och gick vi och inga apporter, till slut hittade vi en och jag var ganska säker på att det var den sjunde apporten. Vi tog den och Diznie fortsatte spåret men bara några meter för sedan måste spårläggaren ha försvunnit i atomer för hon hittade inte fortsättningen. Hon jobbade och jobbade, snurrade och snurrade så till slut insåg jag att det bara var att ta sig till vägen för hon kom inte vidare men åt vilket håll skulle jag gå??? Hon hade snurrat så mycket så jag hade tappat riktningen. Då kom jag på att jag hade GPS med mig men när jag tittade på den så såg det ut som ett stort ormbo, vi hade gått runt, runt så många gånger så jag kunde inte avgöra var vi var när jag tittade på skärmen. Jag stoppade ner den och frågade Diznie var husse var och DET visste hon för plötsligt så går hon med bestämda steg åt ena hållet och vi hade bara gått ca 50 meter så såg jag både vägen och bilen. smiley När vi kom hem så kopierade vi över spåret till datorn och det visade sig att vi gått 2,5 km och hållit på i 40 minuter. Så kan det gå ibland men vi försöker igen nästa år. smiley

Veckan efter var det dags för Pixis 3:e öppet viltspår, hon gick som en dammsugare och hade inga problem att ta sig runt till klöven men tyvärr velade domaren mellan att bara ge gk eller HP men valde gk!!!! Spelar egentligen ingen roll för hon har nu tagit sitt 12:e championat, min supertjej. Känns så vemodigt men det är troligen hennes allra sista championat men jag är nöjd med denna ramsa:
KORAD, SE UCH, NO UCH, FI UCH, C.I.B., NORD UCH, C.I.E., SE VV-14, SE BCH,
SE SöCH, SE SpCH, SE PtrhCh, SE LCH, SE VCH smiley

Blog imageNågra veckor senare var det dags för Qarat att starta sin första Bruks Patrull i elitklass. Tyvärr missade vi ljudet och sedan även upptaget på spåret, helt obegripligt varför men så var det så något cert fick vi inte till men eftersom vi var ensam i klassen så vann vi. Kan i alla fall glädja mig åt att han gjorde en bra lydnad, det är solglimten på den tävlingen plus att vi hade ett kanonfint höstväder. smiley

I lördags var det dags för Minnie att göra MT och exteriörbeskrivning. Hon är ju bara 2 år och 1,5 månad så jag ångrade mig nästan sedan jag anmält mig men det var ju anmält så det var bara att åka dit. Samtidigt kom även 4 av Myntas syskon dit för att göra sitt MT, jag valde att avstå med Mynta för hon hade inte fått tillräckligt med skotträning och jag ville inte förstöra våra möjligheter till tävling.

Är så otroligt stolt över Qarats valpar, 5 valpar deltog och 4 av dom fick gk på MT och samtliga 5 blev godkända på exteriören.

Walkabout MacPod 398 poäng + gk exteriör.
Walkabout Macmyra 424 poäng + gk exteriör.
Walkabout Myx 479 poäng + gk exteriör
Walkabout Minn missade tyvär sitt MT men fick gk på exteriören.
DeepEyes Meaning Of Life "Minnie" 520 poäng + gk på exteriören.
Tyvärr är inte Korad någon merit i Norge så Minnies syskon har ingen fördel av att göra MT så därför kom dom inte hit.

Kan ju inte annat än vara superstolt över alla valparna, ni är bäst. smiley

Här en bild på hela Walkaboutgänget (även Mynta).

Blog image
Här är supergänget, från vänster Nina/Minn, Sandra/Myx, Caroline/MacPod, Anette/Mynta och Camilla/Mackmyra.

Måste naturligtvis även lägga in en bild på vår lilla stjärna Minnie som gjorde ett fantastiskt fint MT.

Blog image
Idag söndag var det dags för Mynta att delta på en utställning, hon fick Excellent, CK, R-Cert, R-Cacib och 3 btkl. Är nöjd trots uteblivet cert men vi provar igen.

Håll tummarna till helgen för då ska Minnie göra sin första appelltävling.

Ha det bra,

smiley /Anette4 dagars tävlingarDagens händelser

Posted by primtorpet Mon, September 18, 2017 13:35:30

Fyra dagars tävlingar avklarade, är otroligt nöjd med mina tjejer dessa dagar.

Vi började på torsdagen när jag hade bokat viltspår öppen klass till Pixi, kände mig lite stressad för hösten närmar sig med stormsteg. Natten mot torsdagen ösregnade det, jag var mycket tveksam till att åka och funderade på att ringa domaren och avboka men i sista stund ändrade jag mig och åkte i alla fall. Tänkte att spåret är ju lagt så vi kan väl prova i alla fall. När vi kom fram så fick vi höra att spåret hade legat 19 timmar och det hade även regnat där spåret var lagt. Inget att tveka på bara att sela på och gå. Jag blev otroligt överraskad över Pixis noggranna spårande, hon gick som en dammsugare i spåret. När vi hittade klöven så fick vi massor av beröm av domaren för hennes spårarbete och belönades med gk med HP!!!!! Så jäkla glad och stolt över Pixi. smiley Här har hon hittat klöven. smiley

Blog image
Vi behöver ju 3 gk viltspår så vi bokade ett nytt dagen efter.

Dag 2 hade vi fått ännu mera regn, det hade regnat så mycket så domaren skickade ett meddelande och ville att vi skulle komma några timmar tidigare för hon var rädd att spåret hade försvunnit i regnet. Spåret hade även denna dag legat 19 timmar i ösregn. smiley Det bådade inte gott men vi selade på och började spårarbetet. Än en gång överraskade Pixi oss med sitt enorma spårintresse och noggrannhet. Inga problem med spåret och hon fick även denna dag gk med HP!!! Både Göran och jag fick tårar i ögonen efter hennes otroligt fina spårarbete. Vilken supertjej jag har i spåret. smiley Domaren var så imponerad så hon frågade om hon fick ringa om det blev skarpt läge för ett eftersök. Självklart ställer vi upp. smiley Stolt matte med supertjejen Pixi. smiley

Blog image

Samma kväll åkte vi iväg till Fagersta för 2 dagars tävling.

Vi började på lördag med Diznie som skulle tävla i lägre sök. Hon fick träna sök som ung men blev väldigt skrämd vid ett träningstillfälle av ett kompostgaller och sedan ville hon inte så hon har fått vila från söket men för 6-7 månader sedan hade vi möjlighet att låta henne göra ett sök och helt plötsligt så var det en helt annan hund i sökarbetet. Hon tyckte det var jätteroligt så därför tänkte jag prova ett lägre klass sök. Lydnaden gick hyfsat så jag visste att det hängde på söket om vi skulle få uppflyttning och det fixade Diznie galant. Uppflyttning och klassvinst, duktig söktjej. smiley

Blog imagePå söndag var det Myntas tur i lägre spår, hon hade nyss fått uppflyttning ur appellklassen så det var inte alldeles självklart att hon skulle fixa uppflyttning men jag ville i alla fall ha godkänt. Vi hade ett stort handikapp eftersom jag valde att avstå både platsliggningen och budföringen, hon har inte hört så många skott och jag vill att hon ska vara trygg på dessa delar så därför valde jag att avstå dessa moment men det är många poäng som försvinner före start.
Spåret gick jättebra även om vi tappade första pinnen, det var ju så roligt så hon hade alldeles för bråttom. Lydnaden däremot blev ingen höjdare och det var inte minst mitt fel när jag råkade trampa på kopplet vid framförgåendet och vi fick 0. Trodde att det var kört för nu hade vi tappat många poäng men otroligt nog så fixade hon uppflyttningspoäng även om det var snubblande nära så räckte det men det blev självklart ingen pallplats denna gång. Duktiga Mynta som nu har blivit högre hund. smiley

Blog imageÄn är inte tävlingssäsongen slut, vi har fortfarande några tävlingar kvar.
Återkommer om dessa.

Känner mig väldigt glad efter denna fina tävlingshelg. smiley

smiley /AnetteTävlingar, tävlingarDagens händelser

Posted by primtorpet Wed, September 06, 2017 22:44:22

Nu har allt lugnat ner sig, de stora åtagandena FMM och SM 2017 är avklarade.

Det första som hände efter förra inlägget var FMM i Marma, vi var 5 personer som snittslat 30 spår, gick alla spår, tog emot alla tävlande, redovisade och plockade ner alla snittslar från upptagssträckan. Allt flöt på jättebra och inga missar. Känns jätteskönt när allt rullar på utan krångel. Extra roligt att Gävleborgsekipagen lade beslag på Guld, Brons och 7:e plats. Superkul. smiley

Helgen efter var det dags för Diznies allra första deltagande i Bruks Patrullhund. Det var lägre klass som gällde och det var tydligen en gren som passade Diznie, hon fick uppflyttning och vann klassen. smiley Kul, nu är både Qarat och Diznie i hkl patrull. smiley

Veckan därpå var det dags att åka till Ockelbo och finslipa inför SM Spår, alla var laddade och när det var dags för spåren så hade vi turen på vår sida och fick ett jättebra väder. Det förhöjer alltid stämningen och att dessutom 29 av 30 ekipage kom runt på spåren kändes otroligt bra, lite förvånande var det att endast 6 ekipage av 30 gick framspår och 24 bakspår!!!!

En vecka senare så var det dags för tävling igen, då var det Qarat som skulle delta i Bruks Patrull. Den här gången i hkl. Han gick jättebra både på spåret och patrulleringen, hyfsad lydnad bidrog till att han fick uppflyttning till elitklass och vann tävlingen. Superkillen.smiley

Vi har även haft Minnie här en vecka, detta lilla kvicksilver är så rolig. Fick möjlighet att träna lite extra med henne när hon var här för nu måste vi lägga på ett kol så att hon också kommer ut på tävlingsbanan. smiley

Den här helgen blir det inga tävlingar, mest beroende på att Göran åker till England och det känns lite drygt att åka på tävling med höglöpande tik, trånande hane och dessutom kunna samla ihop sig själv och sin hund för att kunna delta på tävlingen. smiley Men redan nästa helg är det dags igen, Qarat ska tävla sök på lördag och Mynta lkl sph på söndag. Ska bli så spännande att se hur det går för Mynta i lägre klass, håll tummarna. smiley

Känns lite trist att tävlingssäsongen går mot sitt slut men än är det några tävlingar kvar.

Ha det gott,

smiley /AnetteVi går mot höstenDagens händelser

Posted by primtorpet Wed, August 09, 2017 21:18:05

Augusti månad har börjat och hösten närmar sig, inte mycket till sommar i år inte. smiley
För min del spelar det inte så stor roll för jag kan ta tillvara de dagar som bjuds men tänker på alla som tar ut sina inarbetade semesterveckor och inte får den sol och värme som man så väl behöver när man arbetar alla dagar resten av året.

Vår tävlingssäsong har börjat lite smått. Den började med Diznies högre spår som jag skrev om tidigare och överraskande nog så har även Mynta gjort sin allra första tävling när vi startade akl spår i Fagersta.

Vi var 13 ekipage i spår, 3 i sök och 2 i rapport, totalt 18 appellhundar.
Tävlingen började inte så bra för vår del, första momentet var spåret och till min stora överraskning så missade Mynta apport nr 2. Hon brukar vara stensäker på apporterna men inte den här gången, det blåste ganska mycket så det är möjligt att det var därför som hon inte fick vind på den men vi fortsatte i alla fall tävlingen. Budföringen gick kanonbra men så var det dags för lydnaden. Mynta gillar inte linförighet, vet inte varför men hon går mycket bättre på fria följet men det momentet finns inte med på appellklassen. Hon gjorde en grov miss på linförigheten när hon gick så långt fram så hon inte uppfattade att jag skulle svänga vänster men lydnaden totalt räckte i alla fall så när tävlingen var över så visade det sig att hon fått ihop 211 poäng, uppflyttning och vann tävlingen. Det trodde jag inte att hon skulle fixa. smiley
Ack du klentrogna matte. smiley

Blog imageNu är det full fart på spårläggandet, vi åker som skottspolar mellan Marma och Ockelbo för att snittsla spår inför både helgens FMM och SM i Bruks och IPO om två veckor. Allt vandrande i skogen börjar kännas i benen, vi är ganska möra och vill inte mycket mera när vi väl kommit hem på em/kvällen. Samtidigt är det väldigt roligt att hjälpa till med dessa spår och man får lite extra kondition på köpet. smiley

Dessutom har jag klämt in en patrulltävling till Diznie nästa helg, man satsar onödigt mycket för vi hinner ju inte träna. Hoppas på lite träning i Marma och till veckan i Ockelbo. Håll tummarna. smiley

smiley /AnetteSommar... eller....Dagens händelser

Posted by primtorpet Tue, July 25, 2017 20:59:04

Enligt kalendern så borde vi ha sommar nu men så ser inte verkligheten ut, kallt som sjutton och regn. Skulle man bara känna efter hur varmt det är så skulle man tro att det vore sen höst men sådana somrar har vi i Sverige lite då och då. smiley

Vad har hänt sedan midsommar? Födelsedagar har vi haft, eftersom jag har så många hundar hemma så vill jag bara ha sommarvalpar så det innebär att alla föds i juni, juli eller augusti.

Q-kullen föddes i juni och har redan blivit grattade. smiley

GRATTIS min härliga P-kull som fyllde 11 år den 9 juli. Helt otroligt att det är så länge sedan, minns det som igår när ni föddes. Tyvärr finns inte Puma och Pepsi med oss längre men Pixi och Pysen är pigga och vi hoppas få behålla dom länge. smiley

GRATTIS även till S-kullen som har fyllt hela 3 år. Som ni säkert vet så har vi bara Skilla kvar, hennes fina bror Speedy fick somna sedan det visat sig att han hade tumörer på ryggmärgen som inte gick att operera. Skönt att vi i alla fall har fått behålla goa Skilla. smiley

Vi har inte tävlat något i juli, däremot så har Pixi gjort ett anlagstest i Viltspår, superduktiga Pixi. Hon fick en 2 (ringar in spåret utan hjälp) och resterande 13 betygsatta punkter fick hon 1 på. Kan inte önska mig ett bättre resultat. Min bästa tjej. smiley

I morgon kväll kommer Minnie, ska bli så roligt att ha henne hos oss igen. Hon har också anpassat sig till födelsedagsperioden så i augusti fyller hon 2 år. smiley

Nu är det också dags för FFM i Marma, Göran och jag har ansvaret för 12 av spåren så dessa ska vi snittsla före tävlingen, gå ut och ta emot när det är dags för tävlingen. Sedan åker vi direkt till Ockelbo för att kolla att alla SM-spår är ok. Kommer att hålla koll och se till att alla spår och rutor finns kvar när det är dags för SM-gänget att besöka Ockelbo. Vi hoppas naturligtvis att alla kommer runt på spåren och är nöjda med vårt arbete.

Ha det gott alla vänner.

smiley /AnetteSista tävlingarna före semesternDagens händelser

Posted by primtorpet Sat, June 24, 2017 19:08:35

Semester måste man ha även om man är pensionär och det blir när våren/försommarens tävlingar upphör och innan augusti månads tävlingar börjar.

Hur gick det på tävlingarna då.

Skilla levererade lika bra på sin allra första brukstävling som på lydnadstävlingen, hon fick 234 poäng, vann och blev uppflyttad. En riktig kanontjej på tävlingsbanan. smiley

Blog imageQarats sök gick kanonbra, han älskar söket och uppletandet och får ofta toppbetyg men man måste ju även lyckas med lydnaden och det gjorde han inte idag. Måste i alla fall vara supernöjd när 5 av 9 elithundar bröt söket och han fick 10-10, kan ju inte bli bättre. Man får njuta av de framgångar som finns. Vi fick Cp och plac 4.
Söndagens Patrulltävling gick inte så bra, han missade ljudfiguranten och då räckte inte poängen på specialen så vi bröt men det kommer flera chanser.

Även Diznie har tävlat, hon har bara gjort två brukstävlingar och nu var det dags för första högre spår. Började med spåret och kände mig väldigt säker på hennes upptag och vad händer då?????????????? HON GÅR BAKSPÅR!!!!! Hon som aldrig gått bakspår en enda gång när vi tränat. Ibland fattar man ingenting. smiley Nåja, alla pinnar fick vi i alla fall med oss och dessutom fick vi veta att vi var ensam om detta denna dag. Superglad. Uppletandet gick också jättebra, vi fick 9-9 för hon satte sig inte när hon skulle lämna ifrån sig sista föremålet. Sedan kom den eländiga lydnaden, hon är lite känslig när jag sätter lite press på henne. Hon försökte smita av planen och springa till husse vilket naturligtvis inte accepterades och då tyckte hon inte att jag var så rolig så våra poäng blev inte vad dom borde vara. Vi lyckades i alla fall få ihop så det räckte till uppflyttning och plac 2 så nu är det elitspår som gäller.

Blog imageMidsommarhelgen har vi bara tagit det lugnt, det har varit ganska intensivt ett tag så det är skönt att bara vara.

Som sagt så tränar vi bara nu under sommaren, återkommer i augusti när tävlingarna kommer igång igen.

Ha det bra,

smiley /AnetteHög tid för uppdateringDagens händelser

Posted by primtorpet Mon, June 05, 2017 11:14:10

Oj, oj, oj så länge sedan jag uppdaterade bloggen. Måste skärpa mig, vad har hänt sedan förra uppdateringen?

Det händer inte så mycket under vårvintern, man tränar när det finns möjlighet och tack och lov så har alla våra hundar varit friska. Inga skador eller andra problem.

I mars hade vårt distrikt årsmöte och då fick Pixi en silvermedalj för sin prestation vid DM i Spår och Qarat fick en guldmedalj för sin vinst i DM i Sök. Mina duktiga hundar, så otroligt roligt att båda går så bra. smiley

Blog image

I början av maj började årets tävlingar och först ut var Qarat, elit sök i Gävle. Supersök som gav 10-10, vid prisutdelningen så visade det sig att han fick plac 2 och cert. Bästa sökkillen. smiley

Senare i maj hade jag anmält honom till högre Patrullhund men det gick inte lika bra så det var lite trist att upptäcka att vi missade uppflyttningen med 1,5 poäng!!!!! Snopet. smileyBara att ta nya tag.

Dagen efter gjorde Skilla och Therese sin tävlingsdebut när dom deltog i startklass lydnad. Kunde ju inte gå bättre, dom fick 183 poäng, 1:a pris och klassvinst. Kanontjejer, grattiskramar till er båda. smiley

Blog image

I slutet av maj tävlade Pixi ekl spår men det var fruktansvärt varmt, +29 grader var mer än hon tyckte var ok så det blev bara ett gk resultat men hon genomförde i alla fall tävlingen och det var många som bröt.

Skilla hade ju inte gjort sitt MH pga det tragiska som hände med Speedy. Vi hade bokat MH men då blev han sjuk och vi beslöt att avboka båda för att Speedy skulle få möjlighet att göra sitt samtidigt som Skilla men tyvärr så blev han så sjuk så han fick somna. Sedan var det inga MH kvar och vi fick vänta tills nu men nu är det gjort. Hon gjorde inget sämre än väntat däremot bättre på flera delar och 1 på skotten är kanon för deras fortsatta tävlingar. Lycka till!

Så är vi framme vid denna helg, i lördags var det åter elit sök för Qarat, han upprepade sitt fina sökarbete och fick 10-10, missade ett föremål på uppletandet 7-7 och NOLLADE två lydnadsmoment!!! Han reste sig och följde med mig på inkallningen och hoppade tillbaka + slog i hindret på hoppet. Snabbt fixat två nollor men hans fina sökarbete gläder mig. Det kommer fler tävlingar. Resten av momenten gjorde han bra bl.a. 9 på framåtsändande, kryp och skall. smiley

Jag hade bestämt att söndagens elitspår skulle bli Pixis allra sista brukstävling, det känns i hjärtat men samtidigt som jag känner mig ledsen så vet jag att det är rätt beslut. Jag ser tecken på att hon inte orkar lika mycket som tidigare. Jag hoppas att jag får ha henne kvar många år som pensionär.
Tävlingen då, jaa Pixi och jag var inte överens om hur denna sista tävling skulle genomföras. Jag ville göra en sista tävling men Pixi tyckte att det var trevligare att bara strosa runt spåret, hon snubblade över 3 pinnar och slutet markerar hon alltid så jag beslöt att bryta. Jag hade min GPS med mig och när vi kom ner till vägen så tog spårläggaren upp sin GPS så vi kunde jämföra spåren och dom var EXAKT likadana, man skulle bara sett ett spår om man lagt dessa på varandra. Duktiga Pixi men hon tyckte att pinnarna kunde få ligga kvar i skogen bland alla andra pinnar, tokfia. smiley
Här en bild på Pixi efter sitt allra sista bruksspår, min allra bästa tjej.

TACK Pixi för alla minnen, tävlingar och fantastiska resultat som du har presterat under alla dessa år. smiley

Blog image

Om några dagar ska Skilla göra sin allra första brukstävling, då håller vi alla tummar och tassar för detta duktiga ekipage. smiley

Till helgen blir det nya tävlingar, Qarat tävlar 2 dagar för då blir det sök på lördag och patrullhund på söndag. Håll tummarna för oss. smiley

Ha det bra, var rädd om era fyrbenta vänner.

smiley Anette