Lilla Primtorpets Kennel

Lilla Primtorpets Kennel

Våra aktiviteter

Här kan ni läsa om oss och våra hundar, vad som hänt och vad som är på gång.

Nu hoppas vi på valpar

Dagens händelserPosted by primtorpet Sat, April 09, 2016 21:38:51

Oj så länge sedan jag skrev i bloggen men den här tiden på året så händer det inte så mycket mera än att vi tränar och tränar men tävlandet har inte börjat ännu.

Vad har hänt efter senaste inlägget? Det har ju varit årsmöte på klubben och vi fick flera priser.

Pixi blev klubbens bästa brukshund för 7:e året i rad.

Qarat blev klubbens bästa utställningshund och näst bästa brukshund.

Diznie blev klubbens näst bästa utställningshund.

Dessutom fick Pixi och jag blommor från klubben för att hon blev Sveriges Bästa Bruks Patrullhund 2015. smiley

Alla tre fick även pokaler för de championat dom har tagit under året. Pixi för Patrullhundchampionatet, Qarat för NO UCH och NORD UCH, Diznie fick också för NO UCH och NORD UCH.

Alla tre fick även plaketter från SVEKK för sina championattitlar. smiley

Det var ju meningen att Qarat skulle tävla sök men tyvärr skadade han sig på en sökträning så han ha fått ta det lite lugnt och jag tänker inte ha någon brådska utan låta skadan läka ordentligt innan han får tävla. Däremot så kommer jag att prova en söktävling med Qis inom kort. Känner mig väldigt osäker på var vi står eftersom vi aldrig har tävlat tillsammans tidigare så kan det gå hur som helst men då vet jag åtminstone vad vi måste träna. Framåtsändandet vet jag redan nu är ett moment som han inte är klar med men med lite tur så får vi några poäng, övriga lydnadsmoment kan han men det är lätt att missa lite och då är poängen borta. Skärpning, man ska inte ta fram de negativa tankarna innan man har provat så dom släpper vi nu. smiley

Nu närmar sig sommaren och då hoppas vi också på valpar, nu har vi börjat räkna dagarna tills det är dags att göra ultraljud på Diznie. Som alltid är det såååå spännande att se om man får glädjas åt småttingar eller bli ledsen för att det inte blir några. Nu siktar vi på ultraljudet som ska visa många valpar hoppas jag.

Om allt går som planerat så ska det komma junivalpar igen, härligt när det är sommar och man kan ha valparna ute större delen av dagen.

Vi hoppas kunna glädja våra valpköpare med en liten chokladunge i sommar, håll tummarna. smiley

smiley Anette