Lilla Primtorpets Kennel

Lilla Primtorpets Kennel

Våra aktiviteter

Här kan ni läsa om oss och våra hundar, vad som hänt och vad som är på gång.

Äntligen vår

Dagens händelserPosted by primtorpet Fri, April 22, 2016 12:17:38

Äntligen har våren kommit och med den startar tävlingarna, före första tävlingen varje år så känner jag ett stort motstånd men när jag startat första tävlingen så är det bara roligt.

I år blev det en ny hund att starta för mig, det är Qis (Qarats bror) som jag skulle tävla i högre klass sök. Han har haft en ovana att skälla sig igenom tävlingarna så husse tyckte inte det var så roligt längre och han har dessutom skadat sig så därför tänkte vi passa på att testa hur det skulle gå om vi byter förare.

Började med söket och Qis gick superbra, två små gruffanden men inget skall. Så bra sök så domarna tyckte det var värt 9,5-9,5. Så glad att han visade vad han kunde för det är en urduktig sökhund. Efter söket så började det tyvärr regna och det kändes inte så roligt, varken för Qis eller mig. Då var det dags för uppletandet och då visade han sin skällande sida, det gick inte att få honom tyst oavsett vad jag gjorde. Ett föremål kom han in med men det blev naturligtvis 0 i betyg. Stannade kvar vid uppletandet eftersom vi var ensamma i klassen och till slut så lugnade han ner sig och hämtade in alla föremålen. Rackarns vilken buse. smiley Då visste jag att möjligheten till uppflyttning försvann.
Så var det dags för platsliggning och lydnad, som tur var så slutade det regna och solen kom fram. smiley Platsliggningen inga problem, han låg helt lugn hela tiden.
Vi blev ju först ut på lydnaden och vi fick vänta länge innan det blev dags och det var nog bra för Qis var helt lugn, inget stress. Så när vi startade så trodde han nog att det bara var träning för han gick som han brukade utan att jaga upp sig. Började med 9-9,5 på lydnaden och det är jag supernöjd med. Övriga betyg var också helt ok, det enda vi missade var som förväntat framåtsändandet 0-5 men en mycket bra indikation på vad vi behöver träna extra på.

Vi fick gk men ingen uppflyttning men är ändå väldigt nöjd med vår första tävling. Nytt försök inom några veckor.smiley

På söndag är det dags för Pixis första elitspår i år, ska bli så roligt att tävla med henne igen för hon är väldigt taggad. Så roligt att kunna tävla på elitnivå med en hund som fyller 10 år inom kort och ändå är så alert. smiley

Det är också dags för vårt kennelläger, ska bli så roligt att träffa alla igen. Det är ett härligt gäng.

Efter lägret är det dags för Diznies ultraljud, så spännande. smiley Håll tummarna!

Vi hörs snart igen,

smiley Anette