Lilla Primtorpets Kennel

Lilla Primtorpets Kennel

Våra aktiviteter

Här kan ni läsa om oss och våra hundar, vad som hänt och vad som är på gång.

Tävlingarna fortsätter

Dagens händelserPosted by primtorpet Sun, October 08, 2017 21:13:49

Vi har nu avverkat flera tävlingar och prov, först ut var Diznie som för allra första gången skulle få delta i ett elitspår. Det blev sämsta tänkbara början, hon gick bakspår så vi vände men hon ville inte fortsätta åt rätt håll utan drog sig ner mot vägen. Vände henne upp mot upptaget igen men hon gick ner mot vägen igen men vid tredje försöket tog hon spåret och gick jättefint i spåret. Första apporten hittade vi men sen gick och gick och gick vi och inga apporter, till slut hittade vi en och jag var ganska säker på att det var den sjunde apporten. Vi tog den och Diznie fortsatte spåret men bara några meter för sedan måste spårläggaren ha försvunnit i atomer för hon hittade inte fortsättningen. Hon jobbade och jobbade, snurrade och snurrade så till slut insåg jag att det bara var att ta sig till vägen för hon kom inte vidare men åt vilket håll skulle jag gå??? Hon hade snurrat så mycket så jag hade tappat riktningen. Då kom jag på att jag hade GPS med mig men när jag tittade på den så såg det ut som ett stort ormbo, vi hade gått runt, runt så många gånger så jag kunde inte avgöra var vi var när jag tittade på skärmen. Jag stoppade ner den och frågade Diznie var husse var och DET visste hon för plötsligt så går hon med bestämda steg åt ena hållet och vi hade bara gått ca 50 meter så såg jag både vägen och bilen. smiley När vi kom hem så kopierade vi över spåret till datorn och det visade sig att vi gått 2,5 km och hållit på i 40 minuter. Så kan det gå ibland men vi försöker igen nästa år. smiley

Veckan efter var det dags för Pixis 3:e öppet viltspår, hon gick som en dammsugare och hade inga problem att ta sig runt till klöven men tyvärr velade domaren mellan att bara ge gk eller HP men valde gk!!!! Spelar egentligen ingen roll för hon har nu tagit sitt 12:e championat, min supertjej. Känns så vemodigt men det är troligen hennes allra sista championat men jag är nöjd med denna ramsa:
KORAD, SE UCH, NO UCH, FI UCH, C.I.B., NORD UCH, C.I.E., SE VV-14, SE BCH,
SE SöCH, SE SpCH, SE PtrhCh, SE LCH, SE VCH smiley

Några veckor senare var det dags för Qarat att starta sin första Bruks Patrull i elitklass. Tyvärr missade vi ljudet och sedan även upptaget på spåret, helt obegripligt varför men så var det så något cert fick vi inte till men eftersom vi var ensam i klassen så vann vi. Kan i alla fall glädja mig åt att han gjorde en bra lydnad, det är solglimten på den tävlingen plus att vi hade ett kanonfint höstväder. smiley

I lördags var det dags för Minnie att göra MT och exteriörbeskrivning. Hon är ju bara 2 år och 1,5 månad så jag ångrade mig nästan sedan jag anmält mig men det var ju anmält så det var bara att åka dit. Samtidigt kom även 4 av Myntas syskon dit för att göra sitt MT, jag valde att avstå med Mynta för hon hade inte fått tillräckligt med skotträning och jag ville inte förstöra våra möjligheter till tävling.

Är så otroligt stolt över Qarats valpar, 5 valpar deltog och 4 av dom fick gk på MT och samtliga 5 blev godkända på exteriören.

Walkabout MacPod 398 poäng + gk exteriör.
Walkabout Macmyra 424 poäng + gk exteriör.
Walkabout Myx 479 poäng + gk exteriör
Walkabout Minn missade tyvär sitt MT men fick gk på exteriören.
DeepEyes Meaning Of Life "Minnie" 520 poäng + gk på exteriören.
Tyvärr är inte Korad någon merit i Norge så Minnies syskon har ingen fördel av att göra MT så därför kom dom inte hit.

Kan ju inte annat än vara superstolt över alla valparna, ni är bäst. smiley

Här en bild på hela Walkaboutgänget (även Mynta).


Här är supergänget, från vänster Nina/Minn, Sandra/Myx, Caroline/MacPod, Anette/Mynta och Camilla/Mackmyra.

Måste naturligtvis även lägga in en bild på vår lilla stjärna Minnie som gjorde ett fantastiskt fint MT.


Idag söndag var det dags för Mynta att delta på en utställning, hon fick Excellent, CK, R-Cert, R-Cacib och 3 btkl. Är nöjd trots uteblivet cert men vi provar igen.

Håll tummarna till helgen för då ska Minnie göra sin första appelltävling.

Ha det bra,

smiley /Anette