Lilla Primtorpets Kennel

Lilla Primtorpets Kennel

Våra aktiviteter

Här kan ni läsa om oss och våra hundar, vad som hänt och vad som är på gång.

Summering av 2017

Dagens händelserPosted by primtorpet Fri, November 17, 2017 19:28:24

Nu är det slut på 2017 års tävlingar alla kategorier men vilket otroligt tävlingsår vi har haft, känns helt fantastiskt.

Pixi, min supertjej. Vi kunde naturligtvis inte sluta tävla, hon blev nästan lite deprimerad när hon förstod att hon inte var i centrum längre så därför bestämde jag mig för att testa viltspår. Hur svårt kan det vara, tyckte Pixi!!!!
Godkänt anlagsprov och 3 st 1:a pris varav 2 med HP på raken och därmed tog hon sitt 12:e championat SE VCH. Vad gör vi nu? Något måste vi hitta på för hon vill inte sluta träna.

Qarat, Cert i sök och Uppflyttad till elitklass Patrullhund. Nästa år blir det inga söktävlingar för hans del, jag har bestämt mig för att inte fortsätta den grenen med Qarat. Tycker han ser lite stel ut i bakdelen och undviker det tyngsta partierna och då går jag honom gärna till mötes och avslutar hans helt otroligt fina sökkarriär, han är min allra bästa sökhund. Sökslagen är helt otroligt fina, man bara står och njuter och vi har fått massor med beröm vid hans tävlingar. Han har tävlat 3 gånger i sök i år och fått 10-10 på alla tre tävlingarna. Tack Qarat för din helt fantastiska sökkarriär, kommer att tänka på dessa många gånger.

Nästa år blir det spår och patrull för honom, det gillar han också så det ska blir spännande att se vad han presterar där.

Diznie, eftersom hon inte skulle ha några fler kullar så bestämde jag mig för att tävla med henne istället och hon lyckades över all förväntan. Hon har tävlat fyra gången i år och fått uppflyttning till elitklass Spår, högre Sök och högre Patrullhund. Den fjärde tävlingen var elitspår men den bröt vi men superglad över hennes uppflyttningar i tre grenar.

Mynta, äntligen har vi tagit oss ut på tävlingsplanen och det har gått bättre än förväntat. Uppflyttad ur appell och lägre klass spår, nästa år är det högre spår och lägre sök som gäller.
Utställning: 2 Cert och R-Cacib, dessutom BIR och BIM. Hade hoppats på ett tredje cert men är supernöjd med dessa framgångar.

Trodde att vi skulle hinna med ett MT innan hon skulle paras och fylla 4 år men det verkar inte som det går. Om det blir valpar så föds dom någon gång i april och Mynta fyller 4 år i mitten av juli. Det hinner troligast inte gå 75 dagar efter valpningen innan hon blir för gammal så jag får nog skippa MT men vi får se vad som händer.

Minnie, vårt lilla popcorn. Vi gjorde 2 starter i appell spår men bröt båda gångerna på spåret. Verkar som hon tycker det går för sakta, vi kanske måste prova appell sök istället för det älskar hon. Självklart ger jag inte upp för detta, vi tar nya tag nästa år. Dessutom gjorde hon ett jättefint MT, hon fick 520 av 600 möjliga poäng. Otroligt bra, så nöjd med henne. Om jag hittar en passande hane till henne så kanske det blir parning hösten 2017 annars skjuter vi på det till våren 2018.

Mycket spännande på gång nästa år.

Vi hörs igen innan jul och nyår.