Lilla Primtorpets Kennel

Lilla Primtorpets Kennel

Våra aktiviteter

Här kan ni läsa om oss och våra hundar, vad som hänt och vad som är på gång.

Nu har dom kommit

Dagens händelserPosted by primtorpet Mon, April 02, 2018 11:03:03

Äntligen är väntan över, nu har vår T-kull anlänt. Dom föddes den 31/3 och det fick väldigt fort och bra, 7 valpar blev det 4 svarta hanar, 2 svarta tikar och 1 brun tik. Första valpen föddes 08.30 och den sista föddes 11.59. Mynta var jätteduktig, slutar aldrig att förvånas över våra hundars instinkt, dom vet precis hur dom ska göra till skillnad mot oss outvecklade människor.

Mynta fick lite feber efter valpningen men det är ju inte helt ovanligt, den har pendlat mellan 38,9 till 39,4 men nu har den börjat återgå till normal temperatur. Håller tummarna för att det fortsätter åt rätt håll, hoppas slippa besök hos vetr.

Det var väldigt stor efterfrågan på valp efter denna kombination, det är ju jätteroligt men man önskar att man kunde tillgodose flera men tyvärr så har man bara det antal man får och försöker fördela efter bästa förmåga. Tycker så synd om alla som inte får "sin" valp men det är ju tyvärr omöjligt.

Alla är nu meddelade och nu börjar en annan fas.

Idag har Mynta för första gången frivilligt lämnat lådan, när alla valpar sov, och satte sig i mitt knä en stund men det är jättebråttom när hon ska ut och rasta sig och snabbt, snabbt tillbaka till valplådan. smiley Har även vägt valparna idag och Mynta har nu insett att hon kan lite på mig helt och hållet även om valpen gnäller lite så sitter hon lugnt och bara tittar på vad jag gör. Duktiga Mynta. smiley Valparna ökar bra i vikt men inser att jag skulle ha märkt valparna lite bättre så att jag kan skilja dom åt, inte lätt att bestämma vem som är vem när alla är svarta. smiley

Många frågar efter bilder och dom kommer men valparna är bara inne på sitt andra dygn så det har inte blivit så jättemånga ännu men några har vi tagit. Lägger ut några här.

Det började när Mynta fick träffa Kelso, dom gillade verkligen varandra. Fin och väldigt försynt i sin kontakt med Mynta, dom var helt överens om parningen innan den blev av.

Efter ett antal veckor var det dags för besök hos vetr och då kunde vi konstatera att det fanns småttingar i Myntas mage. smiley


Så började en ny väntan, när är det dags för valpning? Dagarna sniglar sig fram och man känner de allra första rörelserna i Myntas mage, ett underverk varje gång, och hon blir rundare .........


och rundare.


På dygn 58 var det så dags efter en orolig natt när matte måste massera på magen hela natten. smiley När dom väl var på väg då gick det fort, första valpen föddes 08.30 och den sista 11.59.

Nu har hon börjat valpa, började med 2 killar och Mynta kollar att allt går rätt till. smiley

Hejaklacken fanns på plats. smiley Så duktiga, satt helt tyst och bara tittade.

Men valpningen fortsatte, Mynta brydde sig inte om att dom satt där och tittade.

Här ligger de första 5 valparna i väntan på att syskon nr 6 ska födas.

Nu har alla 7 valparna fötts, Mynta har varit jätteduktig. Lugn och trygg och visste precis vad hon skulle göra med sina småttingar. smiley

Här en bild på den förstfödda valpen, en kille. smiley

Och en bild på vår enda chokladpralin, en liten tjej. smiley

Flera bilder kommer allt eftersom valparna växer.

smiley /Anette